Svar på några frågor…

Vad ska du läsa i helgen?

Jag har faktiskt tänkt kika lite på mina gamla barnböcker jag fick av mamma och pappa nu i somras, någon gång under dagen. Ta en liten nostalgitrip och se om till och med katterna vill höra vad jag har att läsa.

Hur ser den perfekta lässtunden ut?

Den perfekta lässtunden är absolut när man vill läsa och knappt kan sluta. De stunderna försöker man kombinera allt så effektivt som möjligt för läsandets skull – laga mat och läsa, vilket jag har försökt kombinera flera gånger. Annars är det perfekt med god läsmiljö, stranden, på en bänk en sommardag i skuggan, eller hemma i soffan eller sängen med filt och kuddar en ruskig höstkväll.

Din bästa lässtund förra veckan?

Förra veckans bästa lässtund är helt klart John Ajvide Lindqvists Människohamn.

Hur många timmar i veckan tillbringar du egentligen i böckernas värld?

I och med att jag pluggar både läsåret och även sommarlovet, plus försöker få tid, och än mer tid till skönlitteraturen, så blir det en hel del timmar, oftast per dag. Jag kan inte ens uppskatta hur många. Bara att det är många, många…

Var läser du aldrig?

Jag kan inte läsa när jag sitter i fordon. Moving objects och jag med en text som konkurrerar med rörelse fungerar inte. Jag blir yr och kan må riktigt illa om jag envisas (vilket jag gjort ibland när jag hittar de där ”aha-böckerna”).

Vad läser du aldrig?

Jag har hittills aldrig läst en zombiebok, vilket jag borde pricka av i framtiden. Jag är annars riktigt dålig på att ta mig an biografier, memoarer och även historiska berättelser.

Vilken är din favoritbokhandel?

Alla bokhandlar är mina bästa kompisar under bokrean. Annars kommer jag ursprungligen från ett litet samhälle, och det innebär att jag haft få kontakter med andra bokhandlar än Bokia. Jag skulle vilja bredda mina vingar och besöka lite bokhandlar i Göteborg, Stockholm, med mera… Och vi har ju internetbokhandlarna, där jag för enkelhetens skull alltid beställer kurslitteratur. Man vet med säkerhet att man kommer kunna hitta det mesta man behöver, och att det dimper ner hos postombudet inom några få dagar.

Du får 300kr att handla böcker för. Vad köper du?

Oj. Mycket svårt. Just nu är jag himla insnörad på John Ajvide Lindqvist, så hans novellsamling Låt de gamla drömmarna dö,  Peter Pohls Jag saknar dig, jag saknar dig som finns i pocket, och Johanna Thydells senaste Ursäkta att man vill bli lite älskad.

Vilken aktuell bok skulle du inte läsa ens om du fick den gratis?

Jag skulle antagligen aldrig ta mig an Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken. Jag vill bara inte lägga mig i hans liv, det är lite så det känns. Jag vill inte läsa boken för att det känns som om jag tränger mig på, eller någon åt det hållet.

Vilken ännu ej utkommen bok längtar du mest efter just nu?

Jag längtar efter Guillermo del Toro och Chuck Hogans tredje bok i triologin om de ”som alltid funnits ibland oss – vampyrerna”. Släktet och Förgörelsen, första och andra boken, hittar man i min bokhylla.

Frågorna kopierades hos Enligt O.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s