Kära, hemliga bokvän…

Kära, hemliga bokvän,

jag tänkte tillägna dig ett inlägg om mig, böckerna i mitt liv och förhoppningsvis hjälpa dig att fylla min julklappspåse…

Först kanske du vill veta lite mer om mig? Jag är lärarstudent, sambo med två gråa katter och vi bor tillsammans i en lägenhet med blå färgkod i köket, grön i hallen, och röd och ceriserosa i det kombinerade vardagsrummet/ sovrummet. Jag är 22 år gammal, och har läst böcker på egen hand sedan jag var sju. Jag gillar att skriva, och läser därför Kreativt skrivande på distans. Jag är också liten av en pysselmänniska

Böckerna i mitt liv…

Jag älskar ungdomsböcker av alla slag, fantasy och skräck. Vilka böcker jag har, kan man se under ”I min bokhylla”, där jag lyckats skriva in det mesta utan äldre ungdomsböcker sedan jag var kanske elva, tolv år… Och jag har heller inte skrivit in min samling Kitty-böcker, från den perioden i mitt liv, då jag fullkomligt sluuukade Kitty… Kitty, Kitty, Kitty. Jag är ganska förbi Kitty-fasen nu för tiden, vill jag lova. Men läser fortfarande deckare och kriminalromaner, trots att jag varit dålig på det sista året. Jag är helt såld på övernaturliga inslag, varav vampyren ligger mig varmast om hjärtat. Vissa böcker jag lånat och tycker är läsvärda, återfinns under ”Lånetips”.

Jag älskar böcker som framkallar känslor. Jag är dålig på att köpa och läsa självbiografier och andra liknande genrer, men jag är ganska nyfiken på att utforska den genren mer. Jag undviker historiska böcker, men tycker att dystopier och liknande böcker är precis i min smak. Jag lyssnar inte på böcker, utan vill läsa dem själv, känna bokens fysiska konturer mot mina fingrar och det är alltid insidan som räknas, även om en snygg framsida kan vara roligt också.

Jag fyndar böcker från second hand då och då, och har därför inget emot att ta emot begagnade böcker. Bara de är hyfsat fräscha, så att boken inte känns för mycket som någon annans… Och jag läser såväl på svenska som engelska.

Annat sonm skulle kunna vara värt att veta…

Jag älskar choklad, ljus choklad som mörk. Favoriten just nu är mörk choklad med chili.

Jag bakar gärna på fritiden, det gäller både kakor och bröd. Jag lagar mat i princip alla dagar i veckan, men ibland går jag naturligtvis ut och äter också… Jag är vad man skulle kunna kalla för allätare, och jag är inte allergisk mot något. Det är jättekul med recept, och jag samlar på dem.

Jag kan faktiskt avslöja att jag samlar på grisar. Prydnadsgrisar i rosa, och det finns också en halmgris som vaktar över alla grisar i samlingen. Jag har alltid tyckt att det är lite charmigt med grisar, fast jag älskar mina katter över allt annat. Det roliga är också att jag inte alls egentligen är så förtjust i grisrosa, men just i det här fallet fungerar det. Jag har också två söta spargrisar i grönt, som bor i hallen.

Jag är tedrickande. Och jag slukar det mesta i teväg. Det är alltid kul med något nytt i skåpet, och det är löste som är favoritformen på te. Just nu är det mest grönt te här hemma. Nu när det är mörkt och kallt ute, varvas tedrickandet med varm chokladmjölk.

Jag försöker träna regelbundet. Jag tränar på Friskis. Och har anmält mig för tredje gången till Göteborgsvarvet á la 21 km.

Annat jag gillar är bland annat naturgodis, tuggummi, pennor, saker som underlättar för löste, att skämma bort katterna, ljus

Om det är något jag glömt plita ner, så får du, kära bokvän, gärna lämna en kommentar! Kommentarer är annars högst välkomna även utan frågor så klart!

Vill du veta mer om mig, mina böcker, även författare, så kan jag nästan garantera att du hittar något under kategorin ”Enkät”.

 

Det här är så spännande…

Tack En bok om dagen, för att du gör Julklappsbytet möjligt!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s