Lucka 12: Skriet från vildmarken

Bakom lucka 12, måndagen den 12:e december återfinns Jack Londons Skriet från vildmarken. En klassiker no doubt, och en vacker och sorglig en… Jag bjuder på inledningen

Tillbaka till ursprunget

Buck läste inte tidningen, annars skulle han ha känt till de olyckor som höll på att torna upp sig, inte bara för honom själv utan för varenda kraftig hund med tjock och varm päls i tidvattensbältet från Puget Sound till San Diego. Män som trevade sig fram i det arktiska mörkret hade funnit en gul metall och ångbåtsrederier och transportföretag basunderade ut fynden och lockade människor i tusental att strömma mot norr. Dessa män behövde hundar, kraftiga hundar som hade starka muskler att arbeta med och tjocka pälsar som kunde skydda dem mot kölden.” (sid. 11).

Det här är faktiskt en liten förälskelse bland de klassikerna jag läst, kanske till och med den som får mig allra mest berörd inpå bara hjärtat. Det är fantastiskt hur man lockas med i berättelsen, då Buck är berättaren och tillika hund… Skriet från vildmarken är verkligen en underbar berättelse.

Annonser

2 thoughts on “Lucka 12: Skriet från vildmarken

  1. Sofia i Bokmilaskogen skriver:

    Jag älskade också denna när jag var yngre! Hade en varg/hundperiod på grund av att Disney satsade mycket på filmer som ”White Fang” och ”Iron Will” på 90-talet.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s