Dubbellucka: Tvillingarna, två rysare i en

18:e, 19:e decemberNär jag var yngre hade jag min röda Whalströmssamling i form av Kitty, syrran, tre år yngre hade Tvillingarna. Jag läste några böcker av hennes, och hon av mina, men jag minns det som fångade mig på riktigt och det var Tvillingarna i rysaretappning. ”Två nattrysare i en”. Mamma hade köpt två stycken böcker med två nattrysare  i vardera 2003. Den ena innehållande I nattens mörker/Ögon i natten och den andra innehållande Nattens ondska/Den sista natten…

Det är ett citat från vardera dubbelrysare jag tänkte bjuda på, där jag citerar första berättelsen i vardera och de citeras i den ordningen de presenteras.

Så bakom lucka 18 och 19 nu i december citeras följande från första boken:

”- Sluta med det där! Det finns inte fler spöken i Sullivanhuset än i köpcentret. Inte nu längre. Ni skulle se ungarna, de är jättesöta. Men mrs Roccoli har händerna fulla, så hon praktiskt taget bönföll oss att hitta barnvakter åt henne. De har precis flyttat hit, så de känner inga här.” (sid. 20).

Och följande från andra:

”Alice Wakefield satt vid frukostbordet och såg Jessica och Elisabeth försvinna längs trottoaren på väg mot skolan. Hon försökte dölja sin lättnad över att hennes döttrar inte skulle tillbaka till Riccolis hus mer. De behövde inte få veta att hon också hade varit barnvakt i det huset. För länge sedan…” (sid. 43).

Francine Pascal är författarnamnet bakom böckerna om Sweet Walleys tvillingpar Jessica och Elisabeth.

2 reaktioner på ”Dubbellucka: Tvillingarna, två rysare i en

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s