Nordisk utmaning: Ministermordet

Dansk bok 1Igårkväll läste jag ut den här månadens nordiska utmaning. Jag valde ett känt namn för mig – danskan Gretelise Holm. Och det blev ganska mycket ett kärt återseenden eftersom jag inte läst henne eller mött karaktären Karin Sommer på några år.

Boken utspelar sig när journalisten Sommer börjar närma sig pension, och det är ett ganska stort väv av dramatiska och relationsmässiga händelser som man kan förana kommer vävas samman i viss mån, men i vilken?

Språket är ganska rättfram, inte så mycket krussiduller, fastän det kryddas med en del tankeord. Och jag tycker att det ger bilden av de karaktärerna man får följa, i och med att större delen av dem är medelålders eller påväg in i pension.

Integration, investeringar i Europas östliga stater och mordet på integrationsministern. En resa till Litauen och ett försvunnet barnbarn till en av de mormödrar som Karin Sommers intervjuar. Bordeller, utvisningsordrar och misstänksamhet… Minst två danskar verkar ha gått upp i rök. Det kanske kan summera upp boken lite. I alla fall de första 100, 150 sidorna.

Och även om jag nämnt det innan så handlar boken i allra högsta grad om relationer!

Ja, sammanfattningsvis kan man säga att Gretelise Holm fortfarande lockar mig.

2 reaktioner på ”Nordisk utmaning: Ministermordet

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s