Dokumentation

Ja, nu när jag varit på födelsedagspresenträd i stan här om dagen inhandlade jag också ett block på självaste Lagerhaus. Jag tänkte att nu är det dags att börja hålla reda på vad jag läser igen (senast jag gjorde detta var i högstadiet). Nu inser jag att det är ett bra tag sedan och nu ska jag starta upp igen. Dock har jag ingen vidare koll på vad exakt jag läst senaste åren – så jag startar en ”Ielinashylla”-dokumentation.

Ja, jag vet att det finns dokumenterat här på internet, men jag kan nu utan ström bläddra i detta block för att se vad jag faktiskt läst och inte läst sedan bloggen startade den 27/8-2011. Som blivande lärare vet jag att dokumentation är mycket viktigt, och jag ska försöka hålla lite koll på mig själv och mitt skönlitterära läsande – det jag tagit upp mer frekvent efter att ha startat upp bloggen.

Ja, och jag vet också att bilderna är lite mysigt suddiga. Det bjuder jag på! Lika mysigt tycker jag det är att dokumentera det jag läser med mindmapping. Jag älskar att mindmappa – tycker det är lite som att pyssla. Kanske till och med lite som att skapa konstverk. Jag gillar ju att skriva, teckna och är ganska rädd för färg – men eftersom bloggen är rosa (en av de färger jag i princip aldrig bär, men gärna piffar upp vardags-/sovrummet med) – så blir det svart, vitt och rosa som är de återkommande elementen i blocket och i mindmappingen.

7 reaktioner på ”Dokumentation

 1. Malin skriver:

  Fint! Mindmaps är riktigt roliga 🙂 Själv skriver jag ner allt jag läser i ett Word-dokument, ett nytt varje år, tillsammans med filmer och teveserier jag ser. Listnörd som man är… 😉 Men det är mycket charmigare att skriva för hand i en anteckningsbok, kanske ska starta med det jag också.

  • ielinashylla skriver:

   Jag är lite nojig med för mycket dokument på datorn eftersom jag skriver så mycket som det är. Har hellre något i handen som jag får pyssla lite med. (: Jag får se om jag orkar hålla mig i skinnet och verkligen uppdatera blocket. Men det hoppas jag. (;

 2. Hundöra skriver:

  Himlars vad fint! Får jag härma dig? 😉

  Jag har själv ett block som jag skriver lite noteringar i tex böcker jag önskar mig, idéer till bloggen osv.

  Hoppas vi får se mer av dina mindmap!

  • ielinashylla skriver:

   Ja, härma på! Det är jättekul tycker jag. (: Jag har tänkt att använda baksidan till spån – idéer till bloggen.

   Mindmapping är kanonkul, jag älskar det! Ja, det kan ju komma att synas lite här på bloggen. Det är ju inte sällan jag sitter och bygger spindelkroppar i form av ord och streck. (:

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s