Femte boken i Nordiska utmaningen, check!

I’m still in the game! Det är lite så det känns. Efter månadens läsning, som varit positiv och utan direkta måsten, så känner jag att just utmaningsboken, som blev Karin Fossums Se dig inte om!, kanske är en av månadens tråkigaste böcker någonstans.

Jag har två till Fossum i bokhyllan, eftersom boken jag läst ingått i ett second-hand-klipp som jag fått av mamma. Jag ställer mig nu lite frågande till om jag ska läsa de andra. Den här var tydligen nominerad och prisbelönad, vilket de andra två inte är. Detta behöver i och för sig inte betyda något speciellt känner jag efter februaris Tre sekunder som inte alls kändes särskilt värdig ett pris. Då är den här bättre – om det ens går att jämföra dessa olika böcker.

Jag hade hoppats att Karin Fossum hade varit bättre. Boken gick att läsa, är okej, men inte en slukarbok. Fossum har ett speciellt språk, men det blir inte heller en aha-upplevelse, som till exempel månadens Darling River som förutom ett speciellt språk också är vackert och sorgfyllt poetiskt.

Okej, men inte mer. Denna månad är det Åland som gäller!

6 reaktioner på ”Femte boken i Nordiska utmaningen, check!

 1. Eli skriver:

  Just den här Fossum har jag inte läst, men de andra fem jag läst av henne har varit riktigt bra! Du kanske har rätt i att man måste gilla hennes språk för att tycka om böckerna men om du tänker ge henne en andra chans så tipsar jag om De galnas hus, Döden skall du tåla och den nyaste Jag kan se i mörkret som var riktigt otäck.

  • ielinashylla skriver:

   Jag har nog tre av hennes äldsta i hyllan. Jag tyckte den här var okej, men jag vet inte om jag bara haft lite otur… Så känner jag ibland med vissa böcker/författare. Kanske skulle kika efter några av de föreslagna från din sida på bibblan? Ska frösöka utmana mig själv i sommar och läsa några böcker/författare jag är lite rädd för – typ Stephen King (som jag har hört är lite ojämn i sitt författande).

   • Eli skriver:

    Stephen King är lite ojämn, ja, men han har skrivit några verkligt fantastiska böcker också! Salem’s Lot (Staden som försvann) och Bag of Bones (Benrangel) är mina favoriter. Sedan finns de några som är allmänt hyllade men som jag inte läst än – som Rose Red och The Stand (Pestens tid). Han är absolut värd ett försök tycker jag 🙂

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s