I pluggtagen

image

När man är i pluggtagen kan det vara skönt att försöka sammanfatta det viktigaste – något jag använder mina kära mindmaps till. Jag minns bättre om jag inte bara läser alla kursböcker som ibland liknar varandra väldigt mycket i innehållet då de ingår i specifika och inriktade kurser. Jag lär mig bättre om jag får skriva. Jag vill också kunna särskilja böckernas kärna, skriva upp det som för mig verkar viktigt eller intressant och samtidigt börja bearbeta det som faktiskt står. Jag känner att det tar lite extra tid att anteckna, men jag tror också på att det är fördelaktigt och att jag tjänar på det i längden.

Jag pausar dagens plugg med bakning – muffins, knäckebröd och eventuellt räcker jäst, mjöl med mera till något gott bröd att göra i brödform. Jag känner att skönlitteraturen lockar på mig, men mitt i all kurslitterär läsning blir bakpaus och träning framåt kvällen mer passande. Jag gillar emellanåt inte de kurslitterära tvångströjorna eller bojorna, men de leder mig mot mitt mål och jag lär mig mycket nyttigt på vägen även om den ibland känns tung.

Imorgon kommer sambon tillika katten tillbaka från en liten semester från matte som ju sprang Göteborgsvarvet. Jag har saknat hennes jamande, sällskap vid datorn och i sängen eller soffan om kvällarna. Det blir skönt att balansen återställs något från och med imorgon och skönt att känna att allt är som det ska vara (har hållt på att släppa in grannkatten flera nätter i rad i sömndruckenhet och i en uns av kattabstinens).

 

2 reaktioner på ”I pluggtagen

  1. Louise skriver:

    Hrm, det här med mindmaps låter ju himla smart när det gäller kurslitteratur. Jag brukar främst använda det när jag ska skriva längre uppsatser eller liknande och måste sortera tankarna. Men att skriva mindmaps fortlöpande när man läser kurslitteraturen låter ju riktigt bra, får tillämpa detta på sommarens kurslitteratur och se om det funkar för mig! Tack för tipset! 🙂

    • ielinashylla skriver:

      Varsågod! Jag började med detta två år in på lärarutbildningen och tycker jag får bättre behållning även om det tar lite etxra tid! Testa och se om det är något för dig! (: Kanske är det det!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s