Uppdrag: Att slutföra påbörjade serier

Nelly på Nellons bokblogg har kommit med en utmaning helt i min smak då den går ut på att avsluta minst två serier som påbörjats innan nästa år. Och jag har detekterat tre serier jag skulle vilja avsluta och som jag har pratat om en del, att jag ska avsluta dem, att jag borde, med mera. Och nu får jag bara en hjälpande hand eller skjuts i baken att verkligen se till att det inte bara blir prat – utan också handling.

Jag funderade lite på vilka serier som tilltalar mig tillräckligt för att jag ska göra slag i saken, och serier som jag har tyckt om hittills. Så efter detta invägande kom jag fram till följande:

1. Harry Potter 1-3

Jag har läst bok fyra och framåt, och nu ska jag bara läsa de tre första. Inget snack om saken, inte mer snack. Jag har pratat om att jag borde göra detta sedan jag läste ut sista boken i serien och insåg att jag inte börjat från början som många andra. Men jag vill ha läst alla böcker (och läser jag de tre första kanske jag blir sugen på att läsa om och fortsätta med bok fyra och framåt). Men målet är att ha läst alla böcker i serien och detta innan 2013 kommer.

2. Sista boken om vargarna i Mercy Falls

Maggie Stiefvaters sista bok i triologin om Grace och Sam och Mercy Falls måste läsas ut. Det är bara sista boken kvar och jag är lite rädd för att läsa ut den och kan behöva en knuff i rätt riktning tack vare utmaningen. Jag vill veta hur allting slutar, men är rädd att allt kommer falla på något sätt – kanske inte för Grace och Sam, men för mig som läsare … Det blir nog inte första boken jag prioriterar med detta uttalande. Jag vill hinna skapa ett lite större avstånd i tid mellan andra och tredje boken.

3. Hunger Games 2 och 3

Detta är en serie jag visserligen precis läst ut bok ett ur, men som jag ändå känner mig manad att hoppa på ganska så direkt. Jag vill läsa dem delvis för att de är på engelska och ligger och väntar vid sänghyllan. Jag vill också läsa serien för att jag fick vänta så in i hundans länge på att få hem böckerna eftersom det var ett så hejdundrande tryck på The Hunger Games-triologin både på svenska och engelska i samband med biopremiären!

Eftersom dessa böcker finns så nära till hands, tillsammans med Harry Potter-böckerna 1-3 i min bokhylla så ska alla typer av undanflykter härmed inte hörsammas! Jag kan låtsas att det är svårt att få tag på För evigt även om den kommer återfinnas ett knapptryck bort eller på olika bibliotek (jag har fyra bibliotekskort och kan inte längre skylla på något).

Jag ser fram emot utmaningen och tackar Nelly för en skön spark i baken! Jag har inga fler ursäkter att komma med. Jag är med!

 

4 reaktioner på ”Uppdrag: Att slutföra påbörjade serier

  1. Hundöra skriver:

    Jag har också tänkt att avsluta Mercy Falls-serien. Jag har läst första boken och har börjat läsa andra boken efter att ha läst Agnes Cecilia.

    Måste säga att jag känner mig klyven till den här serien.

    • ielinashylla skriver:

      Jo, men det förstår jag på ett sätt. Även om jag gillar serien hittills, så känner jag någonstans att det skulle kunna falla eller sluta med besvikelse. Men vi får se … Fitzpatricks änglaserie jag började läsa samtidigt tappade mig i andra boken …

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s