The Seven Deadly Sins – enkäten

Jag hade också tänkt besvara de sju frågorna kopplade till de sju dödssynderna som cirkulerar i bokbloggssfären. Thecuriouscaseofthebooks har bland andra besvarat denna …

 

1. Girighet: Vilken är din dyraste bok? Vilken är din billigaste bok?

Någon av de dyraste böckerna jag äger lär ju vara en kursbok. En sådan man knappt har kunnat få tag på om man inte köper den till fullpris … Vilken det skulle vara har jag dock ingen direkt aning om. Den billigaste måste vara mina second hand-fynd.

 

2. Vrede: Vilken författare har du en kärlek/hat- relation med?

Jag skulle kunna kalla min relation till Stephen King så här långt för en hat-kärlek. Jag har hittills inte gillat honom så mycket som jag vill göra, har inte kunnat läsa en enda roman hittills av honom, men borde försöka för att komma över den här hat-kärleksrelationen vi har … Jag har lyckats läsa en novell bara – 1408. Den har inte förändrat vår relation.

 

3. Frosseri: Vilken bok har du slukat om och om igen utan någon skam över huvud taget?

Jag är inte så bra på omläsningar, så frossig på det sättet är jag inte. Men jag har inget emot att bläddra lite i Harry Potter eller Thydells böcker till exempel för att komma in i en viss stämning. Bra ungdomsböcker överlag känner jag så för …

 

4. Lättja: Vilken bok har du struntat i att läsa klart pga lathet?

Jag har inte klarat av att försöka avsluta Guillous Arn-böcker till exempel. Kanske på grund av lathet, men någonstans också för att jag verkligen inte orkade ge böckerna en chans. Ibland orkar jag detta och är på humör för att kämpa. Men här har latheten fått vinna. Även om det är med en viss mån illvilja eller motvilja att fortsätta också.

 

5. Högmod: Vilken bok pratar du ofta om för att framstå som intellektuell läsare?

Oj. Det här är heller inte min starka sida. Men jag gillar att ta upp aspekter och perspektiv jag fått i vampyrlitteraturkursen jag läste förra sommaren och plockar gärna fram lite skräck-, gotik- och klassikerkunskaper från andra litteraturkurser och blir överlycklig när jag hittar aspekterna i verk vi inte diskuterat då och där. Dracula kan ibland komma upp i diskussioner och Astrid Lindgrens Mästerdetektiven Blomkvist till exempel …

 

6. Lust: Vilka egenskaper tycker du är mest attraktiv för en manlig eller kvinnlig karaktär?

Jag gillar när det inte finns typiska manliga eller kvinnliga drag hos karaktärer. Helst inte för uppenbara stereotyper med andra ord. Jag gillar när kvinnorna har lite manliga attribut och männen har kvinnliga. Jag tycker också att det är attraktivt om karaktärer har en styrka inom sig – i olika former. De behöver inte ens veta om det eller tro att de är starka. Bara jag känner att styrkan finns där eller ser den som läsare.

 

7. Avund: Vilken bok skulle du helst få som present?

Jag är väldigt nyfiken på Amanda Hellbergs ungdomsroman Jag väntar under mossan. Den är väl boken som jag känner lite extra sug inför i skrivandets stund.

 

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s