Hetero i Hägersten

Wow, Sofia Olsson! Trots att jag inte alls kan relatera mig till karaktärerna just när det kommer till ”mitt i livet”, långt förhållande, att vara van vid att bo ihop och ha någon slags invandhet mellan sig i det gemensamma boendet, så känner jag igen mig ändå. Någonstans kan jag relatera till de här karaktärerna. Inledningen med allt on-offande mellan paret är klockren på något sätt och jag tycker inte att det blir stelt och tråkigt i det vardagliga, fast det borde finnas en risk.

Ingen är perfekt, man stör sig ibland på de som står en närmast och mitt i allt det där vardagliga och både allvarliga och humoristiska, så ligger en sanning med glimten i ögat. Mitt i strävan efter någon slags balans eller utåtriktad perfektion, så ska man kolla på Beck, försöka inte vara så himla speciell och göra normala saker … Eller kanske inte, även om det hela handlar om att växa upp på riktigt någonstans. En klockren fundering är ett av vardagsgnabben som slutar med meningen: ”Vi kanske borde fundera över att skaffa några barn så kan det vara vi mot dom istället.” (s. 24).

Flyttlasset går från Malmö tillbaka till Stockholm, där paret träffats och växt upp. Det går också mer specifierat till Gubbängen, och senare till Bandhagen för att slutligen gå till Hägersten. Två semesterspecial innehåller albumet också – ett i Ukraina och ett i fjällen.

Bildserien är från sidan 59, och en av de seriestrippar jag ändå gillar skarpt. Jag älskar bilderna och det där imperfekta som någonstans föds ur att tecknandet är lika, men ändå inte helt lika i varje ruta. Jag gillar figurerna och jag gillar deras personligheter. De är politiska, sökande sitt vuxna jag och har många tankar, åsikter och ett och annat komplex …

 

4 reaktioner på ”Hetero i Hägersten

  1. elinswayoflife skriver:

    Den blir jag sugen på att läsa! Har just köpt en iPhone så nu har jag en bok-app å har börjat läsa Gösta Berlings saga. Riktigt bra! I ❤ Selma 😉 Puss fina

    • ielinashylla skriver:

      Vad kul! (: Den här var faktiskt riktigt mysig på något sätt! Så läs den en kväll om du har lite tid över! (; Jag har inte läst mer en några noveller av Selma! Får ta tag i det i framtiden! (; Puss tillbaka, fina!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s