The Short Second Life of Bree Tanner

I natt läste jag ut den kortare romanen om Bree Tanners liv. Jag som läst Twilight-böckerna gillar ändå idén som Stephenie Meyer har haft med denna helt fristående roman som vävs samman med slaget i Twilight-serien som utspelar sig i tredje boken.

Den ger ett annat perspektiv på hur livet som vampyr kan vara. För Bree handlar det om att överleva, att törsta efter blod och ge hän åt sina lustar efter människoblod. Hon är bara en av många nya vampyrer, de så kallade ”newborns” och vi vet sedan innan att Jasper sagt att de är starkare, farligare och svårkontrollerade. Bree lever på helspänn, rädd att än en gång hamna i en situation som gör att en kroppsdel slits av av några av de andra i gruppen, men hon lever också i rädsla att dö. Det visar sig också att Riley som är ledaren för gruppen ansvarar för att de lever i ytterligare rädsla och för att de lever i lögn. Bland annat har de fått höra att de endast kan vara ute nattetid, eftersom solljus gör att de brinner upp. Alla ”newborns” vet hur det brände i kroppen när de förvandlades och vill självfallet inte dö på det sättet.

Jag gillar att få ett annat perspektiv än Bellas, även om det känns som om jag på ett sätt hade klarat mig fint med de fyra böckerna i sin helhet. Visserligen hade jag inte fått mer inblick i Brees liv eller fått ett annat perspektiv än Bellas, men den känslan kvarstår ändå.

4 reaktioner på ”The Short Second Life of Bree Tanner

  1. Eli skriver:

    Jag gillade faktiskt den här, framförallt tyckte jag om att det var en betydligt mörkare ton i den än det är i Twilight- serien. Det var intressant att bara läsa om Meyers vampyrer bara ur ett ”blodtörstigt” perspektiv, utan hela kärlekshistorien. Samtidigt så tror jag mig minnas att det inte var överdrivet spännande. Lite kluven.

    • ielinashylla skriver:

      Det håller jag absolut med om! Och jag är nog ganska delad jag med. Jag gillar den här romanen på ett sätt, men känner att jag också hade kunnat vara utan den, även om den ju är bra … Haha. Kluven är jag med med andra ord. ;P (;

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s