Att kombinera saker man älskar

Många i bokbloggsvärlden har upptäckt doktorn.

Vilken doktor är rätta frågan, eller svaret, då vi talar om Doctor Who. Jag upptäckte serien genom min pojkvän. Hade han och jag inte träffats, hade jag inte suttit i hans soffa den där kvällen och hade jag inte fått se det första avsnittet med den elfte doktorn spelad av Matt Smith … Ja, då vet jag helt enkelt inte om jag hade sett serien oavsett hur bra den än verkat när Ela på Beroende av böcker pratat om den, eller då serien omnämnts hos Helena på Fiktiviteter.

Nu har vi börjat se den ”nya serien” från början och i rätt ordning, och snart är vi ikapp så pass att vi är i fas med tiden och serien. Och jag är som Helena beskrev det – fast. Men någonstans kommer nog MIN doktor att alltid vara och förbli den doktorn som fångade mitt hjärta – alltså den elfte. Jag har inget emot Christopher Eccleston, eller David Tennant, men han som fångade in mig i serien och fångade både min uppmärksamhet och mitt hjärta är, och kommer alltid att vara, Matt Smith. Jag önskar verkligen att doktorn fanns – han är vad tomten var för mig som barn … Fast bättre! Julspecialen jag har sett förstärker den nostalgiska känslan. För då reinkarneras han någonstans och tar i min föreställningsvärld tomtens plats.

I tisdags lade Helena upp en bild på sin blogg. Den kanske inte ser mycket ut för världen eller osar fullkomlig logik om man inte sett serien och vet vad den åsyftar! Jag är så himla avundssjuk på att Helena har den här snygga och stilrena nyckelringen! Jag borde köpa något liknande och nörda mig lite. Inte minst för att jag tycker att jag är värd det efter en månad med knapraste utgifterna på länge (ja, det blir så när man är student har jag hört … ). Jag blev så himla sugen på att göra någonting av suget efter Doctor Who och göra något av min kreativitet, att jag till slut kom på en fantastiskt briljant idé! Varför inte kombinera tre saker jag älskar:

 • Att teckna
 • Doktorn
 • Min pojkvän

Helenas inlägg med Doctor Who-relaterad pryl ledde mig alltså att googla fram lite bilder att titta på, börja skissa på doktorns tardis (police box), och innan jag visste ordet av hade tre timmar passerat och tardisen var vid liv. Mina fingertoppar vittnade om teckningsprocessen och jag hade redan när jag drog första strecket bestämt att pojkvännen skulle få slutprodukten som tack för att han finns och för att han introducerade mig för doktorn … I onsdags gjorde jag bakgrunden – i kol, satt och velade angående lite paljetter jag hittat, men bestämde mig sedan för att klistra … Tardisen fick dessutom lite extra 3D-effekt genom att distansieras lite från pappret … Och jag är i skrivande stund bara så himla nöjd (tror jag – jag avvaktar pojkvännens reaktion). Och glad (för att jag fick det här rycket över huvud taget!).

Konstverket i egen hög person:

Jag kunde inte låta bli att sända en liten tribute, både till Helena och självfallet Doctor Who, genom att skriva orden – ”Keep calm, don’t blink” – på baksidan av detta verk. Ja, det blev inget ”and”, som jag i efterhand såg att Helena hade mellan ”calm” och ”don’t” …

Jag testar för första gången någonsin ett tidsinställt inlägg och hoppas att det fungerar som det är tänkt. Jag hoppas också att inlägget inte hinner komma upp före dess att min pojkvän får sin gåva i form av detta kollage (det ryktas nämligen om att han kikar in på min blogg då och då)!

7 reaktioner på ”Att kombinera saker man älskar

 1. Helena (@fiktiviteter) skriver:

  Å så himla fint, konstverket och inspirationen! Och att du gillar Doktorn Lika mycket som jag (men för mig står favoritskapet mellan Eccleston och Tennant, men då har jag ju inte träffat Smith än ;)). Kanske läge att hänga med på min Whohelg?

  • ielinashylla skriver:

   Tack! (: Ja, men jag tror att första mötet är svårt att bortse från när det kommer till doktorn! Vi får se vad du tycker om Smith sedan! (; Spännande!

   Jag läste om planerna om Who-helg! (: En superbriljant idé! Jag hoppas på uppslutning och läsvärda inlägg. Om jag kan bidra med något får jag ta mig en liten funderare över. Jag vill konferera med mig själv om vad i tusan jag skulle kunna skriva om i så fall … (: (;

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s