Hip, hip, hurra!

För ett år sedan satt jag hemma med urinvägsinfektion. Jag hade ägnat några dagar åt att plugga, vila, men också upptäcka och utforska bokbloggsvärlden. När jag kände mig som ömkligast bestämde jag mig – jag ville skapa en egen blogg, testa, se om det var något för mig…

Detta var för ett år sedan. Den 27:e augusti 2011 bestämde jag mig, klickade på de rätta knapparna, valde ett namn:

Hur känns det ett år senare? Ångrar jag mig?

Inte det minsta, blir det klarvakna svaret. Jag har uppptäckt något som är jag! Jag trivs verkligen med livet som bokbloggare och vill inte vara utan det. Jag har utvecklats som person, läsare och skribent. Om man kollar på något av mina första inlägg, så skulle jag vilja mena att jag skriver lite bättre nu. Jag har hittat mina ord på ett annat sätt, känner mig tryggare med min bokbloggarröst. Och jag har läst många fler böcker än vad jag vågat hoppas på – både hösten -11, men också hittills i år (jag hoppades ju på 50 böcker innan 2013, men dessöver är jag redan)!

Ht -11 blev det nämligen 20 skönlitterära böcker och 2 noveller lästa, och sidantalet uppkom i över 9000 sidors läsning. I år är jag uppe i 9665 sidors läsning (och då är inte månadens läsning inräknad) och dessa sidor motsvarar ungefär 46 skönlitterära verk och 6 noveller. Jag har valt att inte räkna med böckerna denna månad eftersom jag vet att jag kommer läsa minst en eller två böcker till innan månadsskiftet är här.

Egentligen har inte mina ambitioner med 50 böcker innan 2013 kommer, varit konstig. I höstas läste jag genomsnittligt fem böcker per månad, och med den uträkningen bör 2012 ha uppkommit i minst 60 böcker. Och vet ni vad! Det är nästan bättre att anta utmaningar och mål man vet att man antingen kan ta eller kommer överskrida! Det känns så mycket bättre när man når målstrecket då! Och jag har fortfarande utmaningar att tampas med – Den nordiska, Nära och kära-utmaningen, Avsluta serier-utmaningen och Tre på Tre. Dessutom är jag med i Boktolvan och tycker själv att jag borde läsa två klassiker till innan 2013 anländer i all sin pompa och ståt!

Tänka sig att bloggen fyller ett år idag! Det känns lika speciellt som när jag själv fyller! Och det känns som den där första ettårsdagen jag firade min allra första katts födelsedag! I november fyller samma katt tre år … För tiden går ju fort när man har roligt (eller har mycket att göra)! Och roligt har det utan tvekan varit det gångna bloggåret – mitt och bloggens första! Det är precis som om det var igår jag började blogga på ett sätt, men kalendern talar om att det var ett år sedan! Och det känns också som om åren jag har framför mig kommer gå minst lika snabbt!

Undrar vilka böcker jag kommer läsa från och med nu … Spännande!

Nya layouten är dessutom här för att stanna. I’m in love! No more grisrosa, mer än i finfina grissamlingen jag har!

Och jag undrar just vem som vinner utlottningen som jag avslutar klockan 21.00 ikväll!

Jag vill tacka alla för kommentarer, fina bloggar, läsvärda och inspirerande inlägg och för hejarop, stöd och tankar! Ni läsare är guld värda, med diamantinfattning och allt! Vad vore bloggandet utan er?

Hip, hip, hurra!

18 reaktioner på ”Hip, hip, hurra!

  1. Sofia i Bokmilaskogen skriver:

    Stort grattis på årsdagen! 😀 😀 Vilket fint inlägg om bloggens betydelse i en boknörds liv. Jag känner igen mig i så mycket (skapade också min blogg för ca ett år sedan). Har utökat min läsning, utvecklat skrivandet och läshastigheten, fått så otroligt många bra boktips och bloggvänner! Det skulle kännas tomt utan bloggen nu när man har vant sig.

    • ielinashylla skriver:

      Tack så jättemycket! 😀 Ja, men visst är det helt otroligt vad mycket bokbloggandet har kommit att betyda. Jag kan absolut inte tänka mig ett liv utan det här. Boktips får man ju dagligen – på ett sätt både på gott och ont – men mest gott förstås! (; (:

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s