Bok 13 av 15 …

Trettonde boken i 15-böcker utmaningen, ska vara en bok som påminner mig om min ungdom. Jag skulle på den vilja svara:

Jag minns att jag kände igen mig jättemycket i boken när jag var yngre. Ungdom, skulle jag väl vilja påstå att man är när man blivit tonåring. Det jag vet att jag känner igen från boken är känslan av att inte vara vuxen, inte vara barn, att längta efter första riktiga kyssen och samtidigt vara livrädd för den, att både veta och inte veta vart man har sina vänner och någonstans en rädlsa av att helt plötsligt inte ha någon vid sin sida. Och den ständiga pisamhetskänslan (som berör de runt omkring en, men mest sig själv)! Rodnande kinder …

Jag vet att jag bläddrade i den här för något år sedan och att jag tänkte att det fortfarande är en igenkänningsbok, även om den är lättsam och humoristisk i det allvarliga på ett sätt. Jag minns också att jag läste den här säkert tre gånger på en kortare tid när jag var yngre, just för att jag ville veta att jag inte var ensam någonstans i allt det förvirrande som har med första åren i tonåren att göra.

Uppföljaren dyrkade jag inte alls lika mycket.

2 reaktioner på ”Bok 13 av 15 …

  1. Det mörka tornet skriver:

    Jag och mina kompisar obsessade också över den här boken! Just när man behövde den (?) i sexan kom den. Igenkänningsbok på hög nivå. Jag nojade såklart också över mens och kyssar. Vilka tider va!! Läste inte uppföljaren alls. Varför? Var den här boken bra dock? Det minns jag inte!

    • ielinashylla skriver:

      Boken är väl kanske idag inte den boken man tycker är bäst skriven eller liknande, men den behövdes ju uppenbarligen när man var yngre! Tvåan var inte alls lika bra. Det var som att alla kort spelades ut på bok nummer ett och att tvåan någonstans var fööör lik.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s