En liten onsdagskommentar

Jag tänkte bara meddela att allt är bra med mig – jag pluggar, jag läser och igår var jag faktiskt på teater och såg Bitterfittan som ”Smålands Musik och Teater” satt upp efter Maria Svelands roman med samma namn (den lånade jag också hem från bibblan här om dagen för att kunna säga lite om boken VS teatern).

Jag tror mig ana att jag kommer läsa ut Lars Keplers andra roman ganska snart. Och jag fick även hem en bok med posten idag från Unga Böcker. Jag hade glömt av att kolla om jag var en av lyckliga vinnare till Johanna Lindbäcks Välkommen hem, och blev förvånad när Sofia och Malin skickade ett mejl i helgen om att så var fallet. Idag kom boken oskadd hem till mig, in genom postinkastet och landade mjukt på dörrmattan. Hur kul som helst i och med att jag gillade Lindbäcks Min typ brorsa väldigt mycket och önskade att jag hade skrivit den.

Från Booked fick jag också den snygga bärkassen jag tror lanserades på bokmässan. Man ska ha lite tur ibland och jag var en av tjugofem stycken lyckliga som fick kassen, trots att jag satt hemma när många andra bokbloggare, storläsare och kulturnördar gottade sig på golvet på självaste mässan. Tacka facebook ibland, vet jag! Och jag kan säga att jag känner mig mycket snygg med kassen på axeln och den har både fått följa med på tågtur, inköp i affären och till och från skolan redan …

Och så vill jag också passa på att tacka självaste Jonas Gardell för svt:s filmatisering av Torka aldrig tårar utan handskar. Jag satt som klistrad i måndags och kommer absolut se seriens del 2 och 3, och tänker absolut läsa böckerna i framtiden! Har man inte sett serien och vill – kom ihåg att svt-play finns, och annars kan jag förstå att man kanske vill vänta med serien om man vill läsa böckerna först … Men någonstans känner jag också att det ibland inte finns något klart rätt eller fel med att börja med filmatiseringen eller boken, så jag har valt att kolla på serien, ångrar mig inte och tycker att den är värd på så många olika sätt. Sevärd, tänkvärd… säkerligen också läsvärd! Genom att medverka i ”Babel” övertygade Jonas mig än mer om att serien verkligen var något att ha och han har så rätt!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s