RUM 213

Igår började jag läsa RUM 213 av Ingelin Angerborn mest på skoj och för att jag ville veta vad det var för typ av bok. Men sedan kom det sig att jag tyckte att det gick så snabbt att läsa och att det var en sådär mysryslig bok som jag kanske kunde tipsa minsta syrran om, så jag bara fortsatte läsa av bara farten.

Huvudpersonen är Elvira, som för första gången ska på kollo. Det är sommar, sol och hon är egentligen avundssjuk på bästisen Sibel som ska tillbringa sommaren i Turkiet. Men det är någonting som fått henne att dras till den där lappen om kollo som hon hittat på bussen den där våren … Och trots att anmälningstiden egentligen gått ut när mamman ringer i april, så lyckas hon få en plats ändå!

Vi följer med Elvira från dess att hon är påväg till kollot med hennes mamma. Hon vet att hon inte känner någon, men på ett sätt känns det bra och spännande. Hon ger oss tillbakablicken om hur hon kommit att vilja åka på kollo och hon berättar att det känts lite som om det varit meningen att just hon ska till just det här kollot …

Det är på kollo hon lär känna sina rumskamrater Bea och Meja. De är alla lika gamla, ska snart börja sexan och en bra sak är att de inte är intresserade av samma killar på kollo. Kollot kommer visa sig vara fyllt av det man kan förvänta sig – bad, kanotturer och lekar och tävlingar … Och spökhistorer vid lägerelden. Mystiska saker verkar hända på kollo – kan det vara ett spöke?

Boken är mysryslig. Jag har rekommenderat boken till min syster som gillar sådana här böcker. För att inte säga för mycket, så tycker jag att den har riktigt snygga drag av det övernaturliga. Boken är ganska lätt att ta till sig och språkligt flyter det på bra, vilket gör att boken passar väldigt många åldrar – det känns som om man kan läsa den om man är både yngre än huvudkaraktärerna, eller äldre.

När jag kom till slutet hajade jag till lite. Jag vet inte hur jag exakt ska tolka det. Som positivt eller negativt? Jag tycker slutet är riktigt snyggt för att den väcker lagom mycket frågor, och det här är en bok man skulle kunna diskutera med andra utan tvekan.

En mysryslig spökhistoria i sommarmiljö, kanske man kan sammanfatta boken som. Jag skulle också klassa den som läsvärd och ett boktips.

7 reaktioner på ”RUM 213

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s