Far from You

far from you[1]Än en gång faller jag för en Lisa Schroeder, skriven på vers. Och det är svårt att beskriva vad det är som är så fantastiskt. För det bara är fantastiskt. Den här är dessutom enligt min smak ännu bättre än I heart you, You haunt me som jag verkligen tyckte väldigt mycket om.

Far from You handlar om Alice. Det är hennes perspektiv vi följer. Alice har fått sitt namn från Alice i underlandet. Hon har en pappa, har haft en mamma, och i nutid är hon snart storasyster, eller egentligen halvsyster, åt hennes pappas och styvmammas barn… Man märker att det finns en bitterhet över att ha glidit ifrån sin pappa på sista tiden. Hon känner sig vilsen utan mamman, delvis pappan och hon söker ett uttryck och bearbetar genom sin musik. I hennes liv finns också bästisen, pojkvännen och familjens hund.

Jag tänker inte säga så mycket mer, för inte ens de här orden eller detta försök till att beskriva boken är rättvis på långa vägar. Jag tycker språket talar, versen och poesin, och det är inte förrän man läser, berörs och upplever det Schroeder förmedlar, som man kan greppa det jag försöker säga.

Lisa Schroeder har ett snyggt sätt att ge information, lite i taget, och att hoppa lite i tid, utan att det blir konstigt utan klangfullt, effektfullt och vackert. Hon leker med ord, tecken och berör genom små medel. Det känns att hon skrivit med känsla, och det känns att läsa.

Framsidans Do you believe in angels? får sin förklaring längre in, och boken är så pass vacker att jag vill kunna tro på änglar.

5 reaktioner på ”Far from You

    • Elina skriver:

      Egentligen tror jag man kan läsa vilken som. Men ”far from You” är ju vintrigare och ”I heart you, You haunt me” är somrigare… Båda två är både lite sorgsamma och vackra!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s