Ung poesi 2012…

.rdjsvkek1ywukoyjauq8[1].. är vad jag har suttit och läst nu på förmiddagen. Poesi författat av unga talanger, ordfantaster och med det där poetiska fullkomligt i ådrorna. Jag är nöjd, jag gillar och jag kommer alltid fascineras av andras ord som bildar något magiskt, en känsla, en tanke… Det är poesi som sätter igång något, som inspirerar och som jag tror att jag kommer kunna använda i undervisningen förutom för att mätta mitt egna behov av den här dimensionen.

Ordval som citrusdoftande, kaffedränkta, potatisstärkelse, basstation, hjärnsubstans, kretskortet, haltande hjärtan, premiärröktes, ctrl+alt+delete, pasteller, djupsnön, pixlar, acneklackar, sidensammetsskymning och spökstad återfinns i denna antologi. Nyfikna? Ta gärna reda på var orden återfinns på egen hand!

De unga författarna är Rebecka Vigren, Ida Lindberg, Hannah Norman, Leon Atari, Amanda Westin, Louise Persson, Isak Kempe, Martin Möldener, Ernst Oddbjörn, Rebecka Ekholm, Olof Westerberg, Elin Forsgren, Sigrid Corbel, Matilda Eliasson, Julia Gerdner, Jenny Eriksson, Sophie Andrée och Alice Berglund.

7 reaktioner på ”Ung poesi 2012…

  1. Immanuell Domunge skriver:

    Köp antoliooginsom kommit ut på http://www.poeter.se. Om slutet 21 december. Världens sista diktsamlinmg heter boken. Många unga och många okända poeter med. Bland annat jag är med. 150 spänn kostar bokenm. betalas i förskott med bankgiro.

  2. Mia Hansén skriver:

    Vár och lyssnade på ung poesi 2010(?) när det lästes upp dikter på Poesifestivalen i göteborg och Annika Norlin pratade skrivande med Anna Järvinen, mysfaktor hundra! 🙂

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s