Tretton skäl varför

trettonskälvarför[1]Ja, visst tog det ett tag att läsa ut den här boken, men mestadels och nästan bara för att jag är inne i en riktigt trött period, vilket går ut över läsningen också.

Jays Ashers Tretton skäl varför känns så viktig på många sätt då den tar upp vad små incidenter kan göra en människa… Hannah Baker har begått självmord, hon har dock inte lämnat sina skäl till varför i graven, utan har spelat in tretton sidor kassettband om vad det är som till slut har lett fram till ett sådant beslut.

Ögonen vi får ta del av historien genom är Clays. Clay som haft känslor för Hannah trots att han någonstans känt att han inte lärt känna Hannah på riktigt… Och nu kommer han kanske aldrig få göra det, han kommer aldrig få chansen på allvar.

Boken skildrar hur svårt det kan vara att vara tonåring, att det känns att balansera mellan att vara barn och vuxen, att lära känna sig själv på ett nytt sätt, försöka passa in, men inte gå emot sina principer… Det handlar också om tillit, att kunna lita på, vilja kunna lita på och samtidigt rör boken vid det faktum att man inte alltid kan lita på alla.

Som blivande lärare tänker jag också mycket på hur man är som vuxen när någon försöker berätta vad som försiggår och försöker sätta ord på hur det känns och varför…

Tretton skäl varför är en stark, berörande och sorglig bok som verkligen behövs då den sätter fingret på det där som är svårt att tala om… Och då menar jag inte bara döden…

En reaktion på ”Tretton skäl varför

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s