Bokmärkts Tema Torsdag #3

Denna vecka bjuder Bokmärkt på följande tema ”Bok till film”:

”Att filmatisera böcker har alltid varit populärt och så kommer det väl att förbli. Just nu så går flera på vita duken, bl a Berättelsen om Pi och Hobbiten och fler är på väg. Det är nästan så att man undrar om det finns några böcker kvar att filmatisera. Detta leder oss till denna veckas TemaTorsdag som blir att ange fyra böcker som ännu inte funnits på vita duken, men som du skulle vilja se som film. (Det går bra att ange filmer som man vet att det ska filmatiseras, men det vore väldigt kul om det är någon bok som inte filmatiserats tidigare eller som du inte känner till om att den ska filmatiseras.)”

tema-torsdag-2[1]

De fyra böcker jag önskar se som film är följande:

En mörkrädd pojke som vad jag vet inte är filmatiserad. Den skulle kunna bli riktigt bra och otäck på en bioduk, eller hemma på tv-skärmen eller så. Lyckas man skapa den där känslan av att inte veta vad som är vad – verkligt och inbillat med mera, ja då har man absolut en bra historia enligt mig. Det skulle kunna bli en riktigt bra film om man fångar huvudkänslan helt enkelt, och visst skulle någon kunna lyckas med detta? Författaren till boken är Justin Evans.

Annars skulle jag verkligen vilja se Cirkeln filmatiserad precis som jag ville det för ett år sedan. Jag tror att det skulle kunna bli så bra, men som alltid när det gäller skräck eller fantasy så är jag också rädd att man som filmskapare inte ska lyckas med effekter och viss känsla somliga gånger. Men ändå vill jag! Jag tror på Mats Strandbergs och Sara Bergmark Elfgrens historia på duk eller i tv-ruta!

En annan bok jag hört skulle bli film eller en tv-serie är Släktet. Jag gillade verkligen första boken i triologin när den kom och tvåan gjorde mig faktiskt inte besviken alls och jag inser ju att jag borde läsa tredje boken inom en ganska snar framtid. Jag gillar den här vampyrberättelsen som jag tror skulle kunna göra sig lika bra som tv-serie som exempelvis The Walking Dead. Guillermo del Toro och Chuck Hogan har gjort en historia som både ska fungera som bok och film eller serie, så då hoppas jag absolut att detta också testas.

Annars tycker jag att det finns en väldigt mysig deckarserie att ta vara på som startar med Kattjakt. Amanda Rönn som er huvudperson tyckte jag mycket om som karaktär när jag läste serien och jag tror att det skulle kunna bli en sådan där lagom mysig och händelserik serie att visa på tv, då den här serien inte innehåller för komplicerade händelser och parallellberättas på ett sätt som hämmar historien om man vill adaptera den från bokmediet till tvmediet. Emma Vall heter författaren, som egentligen består av tre kvinnor som skriver tillsammans – Eva, Maria och Annica.

5 reaktioner på ”Bokmärkts Tema Torsdag #3

 1. Snöfrid skriver:

  Jag håller med om Cirkeln, absolut! Släktet har jag inte läst (även om den låter intressant)… Skulle gärna se Jennifer Scales böckerna filmatiserade – det är helt enkelt för lite drakar på vita duken och jag tror de kunde ge en annorlunda twist till filmvärlden – men samtidigt tycker jag det är svårt att säga då en bok kan vara fantastisk medan filmen visar sig bli ett fiasko! Jag är t.ex. inget fan av någon av filmatiseringarna av Carrie, men jag gillade boken.

  http://fantasy03.blogg.se (för att wordpress vägrar länka till min blogg)

  • Elina skriver:

   Intressant! (: Och visst är det alltid bäddat för ett fiasko om man läst en bok och älskat den någonstans? ;P Det känns som om man vet för mycket ibland och har för starka inre bilder av historien för att även den bästa filmatiseringen ska godkännas av en. 😛 ^^

   Ska kika in din blogg! (:

  • Elina skriver:

   Nej, jag ser mindre på både tv-serier och film än vad jag ibland skulle önska. Just nu är jag inne i en period då jag knappt kan samla tankarna och vet hur det är på film- och tv-seriefronten alls. ;P Men i vilket fall ser jag fördelar med tv-serier i många fall, men det beror lirte på historien. (:

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s