Bokmärkts Tema Torsdag #4

Veckans Tematorsdag à Bokmärkt lyder:

”Denna vecka började bokrean och varje gång det är bokrea hoppas jag och Klättermusen på att bokfynda. Denna veckas TemaTorsdag handlar just om att berätta om fyra bokfynd och det behöver inte vara något du hittat på bokrea. Att bokfynda handlar inte bara om att hitta en bok man vill ha till riktigt bra pris, utan det kan också vara att hitta en bok som överraskar (t ex en bok som du var skeptisk mot i början men som visade sig vara en av de bästa böcker du någonsin läst), eller upplevelsen att hitta något fantastisk (t ex en bok som du trodde att du aldrig skulle få tag på men som du sedan hittar på en loppis).”

tema-torsdag-2[1]

Mina fyra bästa bokfynd hittills består av:

Mina fyra Harry Potter-böcker köpta genom Blocket 2011. Böckerna var löljigt billiga på ett sätt och knappt slitna alls. Och efter att ha fyndat hem fyra av böckerna, har det gått lättare att fylla på med resten. Jag tror att jag i princip betalade lika mycket för dessa fyra böcker som en brukar kosta i bokhandlarna.

Några andra fynd består av de Kitty-böcker jag köpte på second hand när jag var yngre. De kostade alltid runt max tio kronor, och jag tyckte att det blev så vackert när mina Kitty-böcker började fylla ut en hel hylla i min bokhylla. Sedan fylldes minst en halv till innan jag kom ur min Kitty-period på allvar. Böckerna står fortfarande kvar.

En annan fyndperiod består av min Mysrysare-period. Här började det med att jag hittade mammas gamla Mysrysare och sedan började jag fynda pockets på second hand för max en tia boken också, oftast en femma. Denna period kom strax efter min Kitty-period och stod sig något år eller två.

Annars fyndar jag ofta receptböcker. Dessa går oftast att få tag på i gott skick på second hand, men jag tycker också att bokrean brukar erbjuda en hel del bra böcker för mycket rimliga kronor om man vill ha dem i nyskick. Det är jättebra att ha receptböcker som inspirationskälla när man ska laga mat och på ett sätt kan jag tycka att det är lättare att använda böckerna om de inte kostat så mycket. Det är som om jag kan svänga ut mer när jag lagar mat då och inte tycker det är riktigt lika jobbigt om det hamnar lite fettstänk på en sida eller så…

 

2 reaktioner på ”Bokmärkts Tema Torsdag #4

 1. Hundöra skriver:

  Ah! Kitty-böckerna vilken nostalgi. Jag och Klättermusen var också Kitty-läsare. Det kändes som antingen läste man Tvillingarna eller så läste man Kitty och vi som läste Kitty var minoriteten när jag gick i grundskolan. Läste du både Tvillingarna och Kitty? Vem av karaktärerna tyckte du bäst om? 🙂

  Känner igen det med att hitta begagnade Kitty-böcker. Gissa om vi vart glada när vi upptäckte att vi kunde köpa Kitty-böcker för 5 kr/st på en loppmarknad som hölls varje lördag. Det var någon försäljare på den loppmarknaden som alltid var där på lördagar.

  • Elina skriver:

   Jag läste egentligen både Kitty och Tvillingarna. Men jag var mer inne på Kitty och samlade på den serien, medans min lillasyster samlade på Tvillingarna som hon var lite mer inne på… Så lånade vi ut våra böcker sinsemellan! (:

   Det är ganska facsinerande det här med den serieperioden man är inne i och att det ibland nästan skapas team beroende på vad man läser den här perioden… ;P (: Jag minns att jag och en annan Kitty-läsare i skolan brukade låna varann de där böckerna den andra hade och som man ville låna och läsa… (:

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s