Bokmärkts Tema Torsdag #15

Hundöra skriver denna torsdag: ”Sommaren är som gott som här och snart är det semester och sommarläsning. Jag har redan börjat planera vad jag ska läsa och i veckans TemaTorsdag tänkte jag dela med mig fyra av dessa.”

tema-torsdag-2[1]Och jag har naturligtvis också börjar spekulera lite på vad som kan komma att läsas i sommar, eller vad för bokrelaterat jag kommer att göra i sommar, och kommer därför inte med fyra titlar, utan fyra sommarteman:

Jag kommer att läsa litteraturkursen Harry Potter och hans världar och därför kommer jag såklart att läsa kurslitteraturen och säkert bläddra lite extra i mina Harry Potter-böcker hemma i hyllan också. Den här sommaren kommer härmed att bli lite av en Harry Potter-sommar.

Jag tänker också att det kommer lånas en hel del böcker från biblioteket i sommar, och att det med detta kommer få bli en bibliotekssommar som jag delvis hoppas utmynnar i en serie-sommar (de tecknade that is).

Sist men inte minst tänkte jag att det kanske är dags att börja bli podd-lyssnare för min del i sommar. Vad jag har förstått finns det en hel del intressanta podcasts att börja följa. Så varför inte i sommar? Jag har ju trots allt en ganska ny och smart mobil, hörlurar och är med detta sagt ganska utrustad för det. Så podd-sommar? Why not give it a try!

Jag har sett att många har planerat sommarläsningen i detalj, men det tänker inte jag göra, då det finns en risk att jag blir besviken om jag planerar för mycket. Men det här är ändå fyra utgångspunkter jag har och hoppas kunna ha lite som peppande småmål med sommaren och dess läsning. Jag kommer ju trots allt sommarjobba hela sommaren och läsa den nämnda litteraturkursen, så all tid i världen har jag ju inte.

4 reaktioner på ”Bokmärkts Tema Torsdag #15

 1. Hundöra skriver:

  Ja, du ska absolut lyssna på podcaten. De svenska har inte så många avsnitt så du hinner nog lyssna igenom de flesta. Sen finns en amerikansk som är ganska populär: The books on the night stand. De har massor och tar ett tag att ta igenom. 🙂

  Roligt med en temasommar. Jag har bara lyssnat på Harry Potter-böckerna och jag låter nog stanna där. 😉

  Jag tycker också att sommaren är en perfekt tid för att låna böcker från biblioteket, kanske just för att det är lite färre folk som lånar då. Eller?

  • Elina skriver:

   Oh! (: Tips mottages tacksamt! 😀

   Och angående Harry Potter-kursen så känns den bara som perfekta sommarkursen. (: Jag gillar att dyka ner i litteraturperspektiv man kanske aldrig sett annars och så vidare…

   Och biblioteken är faktiskt ovanligt lugna på sommaren. Jag gillar dessutom att kunna ta en kvälls-/morgonpromenad och lämna och låna böcker. Jag tycker det är som mysigast med biblioteksbesök på just sommaren… (:

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s