I och med bokcirkeln i onsdags…

varfor-vara-lycklig-nar-du-kan-vara-normal[1]… fick jag nya perspektiv på Jeanette Wintersons Varför vara lycklig när du kan vara normal? då vi i gruppen delvis såg på boken lite olika beroende på erfarenheter och ålder. Exempelvis såg vi som var yngre mer möjligheter till förändring i det Winterson såg som mer eller mindre fasta påståenden: bland annat gällande hennes syn på att hon omöjligt kan hitta en livspartner… De med mer erfarenhet såg detta mer som att Winterson känner sig själv och på grund av sina erfarenheter vet att detta är sant.

Det var väldigt intressant att tillsammans prata om litet och smått från boken och det bestämdes även vilken bok som ska läsas härnäst. Om en månad diskuterar vi på nobelpristagarens ena novellsamling vilket jag ser fram emot. I samband med detta bokköp har jag även valt att förhandsboka Nyckeln av Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg.

Jag har även fått en ny onsdagstradition i samband med bokcirkeln eftersom jag den här gången beställde hem pizza att dela med sambon. Det tycker jag att jag kan fortsätta göra efter en lyckad bokcirkelträff tillsammans med ett härligt gäng i blandad ålder!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s