Om detta talar man endast med kaniner

0d131641-c21c-4f03-875c-32302f8f2847[1]Anna Höglunds Om detta talar man endast med kaniner tycker jag är en vemodig och sorglig berättelse på sina sätt. Samtidigt känner jag igen mig lite i att vara ”kanin” att ibland behöva vara ensam för att inte tappa bort sig själv bland andra som kanske påverkar den man är utåt sätt. Så jag tror att den här boken är väldigt bra att läsa om man ska komma att stanna upp och reflektera över det här som kanske alla känner igen någonstans men glömmer av att tänka på… För vissa vill vara ensamma mer än andra, behöver det…

”Ibland, när jag är med andra,
känner jag mig förklädd till någon annan.
Någon som visserligen liknar mig,
men själv står jag i utkanten.” (sid. 24 (cirka)).

Bilderna väcker också ganska mycket känslor. Texten är talande, lite poetisk och berättar tillsammans med bilderna. De förstärker varandra och det är befriande att texten inte är längre eller tyngre (för den är tung innehållsmässigt redan nu i förhållande till de känslorna som texten kan framkalla). Och bilderna är nästan lite otäcka emellanåt, men går samtidigt i samklang med känslan av ensamhet, lite osäkerhet och alla tankar… Jag gillar dessutom bilderna där människorna har kaninöronliknande hår… För bara med hjälp av ett sådant grepp i en bild, säger Anna Höglund mycket.

Efter att ha läst boken (på bara några minuter här om dagen) undrar jag: Är vi alla kaniner mer eller mindre, och i alla fall ibland? I vissa sammanhang må hända?

I punktutmaningen (som jag kallar den), kan jag skriva av ännu en punkt på listan i och med att den här bokens titel innehåller sju ord.

2 reaktioner på ”Om detta talar man endast med kaniner

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s