Mikrorecension: Ett halvt ark papper

Ja, för en mikrorecension är precis vad som passar i och med att novellen Ett halvt ark papper då inte är särkilt lång (i samråd med dess titel)! Novellen lästes efter att ha lyssnat på förra poddenavsnittet med Allt vi säger är sant!


Novellen är som sagt i samklang med dess titel och det står ganska mycket på detta halva papper ark som ändå känns och som vi förstår motsvarar någons lyckligaste samt sorgligaste tid i livet…

”Han tog ner arket; det var sådant där sol-gult konceptpapper, som det lyser av. Han lade det på salskakelugnens kappa, och lutad över detsamma läste han.” (sid. 1).

Jag tyckte om den här novellen då den bevisar att man kan säga mycket på mycket kort tid och med hjälp av en lapp med lite ”att göra”. Det är skickligt och det känns verkligen trots att det alltså är skrivet på så liten plats och med hjälp av ett fåtal ord ändå. Jag gillar den mycket, men kanske inte exakt lika mycket som Lisa Bjärbo gjorde när hon var yngre, vilket podden och avsnittet jag nämnde ovan meddelar.


Jag har läst novellen här.

Annonser

One thought on “Mikrorecension: Ett halvt ark papper

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s