Kulturkollos tisdagsutmaning: Fantasy

Den här veckan har jag både tiden att delta, och lusten därtill, att delta i Kulturkollos tisdagsutmaning. Temat denna vecka är ju fantasy, och även om det emellanåt är så att jag tar lite pauser från fantasyn, så ligger det ju på ett sätt nära mitt hjärta (även om jag har en förkärlek för fantasyromaner som flirtar med den verkligheten vi lever i).


Vilken fiktiv plats skulle du besöka om du bara kunde?

Oj, vad denna fråga är svår (fast ändock inte alls). Jag vet ju redan vilken värld jag är dunderkär i miljömässigt och kanske inte främst med tanke på diverse faror eller ovänner, men: Hogwarts! Jag är ju en av de där som misstänker att mitt brev med min kallelse måste ha kommit bort med posten (host).

Om du fick välja en av alla dessa magiska varelser som ditt eget husdjur – vilket skulle du ta? Och varför?

Fastnar jag i Harry Potter-träsket igen tro? Ja, kanske… Jag vet inte om jag får räkna husalferna i Harry Potter som just ett husdjur, men de är ju helt klart varelser i alla fall. Och hade jag fått välja fritt (och utan tanke på saker jag redan vet om som inte gör detta möjligt) så skulle jag vilja ha Dobby! Jag hoppas han hade kunnat komma överens med mina katter bara!

Hitta på en egen trollformel! Hur låter den? Vad tänker du använda den till?

En alldeles egen trollformel? Oj, oj… Då hade jag nog velat hitta på en trollformel som gjorde att jag hade kunnat få ihop det där med läsningen lite bättre tidsmässigt. Kanske hade denna trollformel kunnat innebära att jag läser snabbare än någonsin (men med den positiva bieffekten att jag tidsmässigt skulle uppleva stunden med boken längre än vad det i verklig tid egentligen skulle ta). Jag vill uppleva känslan av att läsa en hel bok på några sekunder i realtid. Legeresecundus, skulle kanske trollformeln kunna lyda (dock kan jag ju inte grammatiken vad gäller latin, så ha överseende med det)?

6 reaktioner på ”Kulturkollos tisdagsutmaning: Fantasy

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s