Namnsdagsflickan

namnsdagsflickanDet här är också en bok jag länge velat läsa och som jag dragit mig för att ta mig an. Författare är (kanske) som bekant Kristoffer Leandoer och illustratör Åsa Ekström.

Jag var till en början (de första sidorna) lite kritiskt till boken. Den kändes lite rörig vid en första anblick, men sedan upplevde jag den inte alls rörig. Den var lätt att komma in i och det flöt på bra med läsningen, läsningen också av bilderna och jag började undan för undan se ett mönster och en större historia växa fram.

Jag undrade först varför boken fått sin namn Namnsdagsflickan. Snart fick jag dock bukt på det hela och också bukt på Robin, hennes lillasyster Hariett (Namnsdagsflickan) och deras kompis Kim. Jag ser framför mig hur de bygger upp fantasivärlden Berghendia, hur de lever sig in i den och skapar mer och mer, tills Robin och Kim börjar bråka sönder deras skapelse…

Jag ser också framför mig hur Robin, Namnsdagsflickan och Kim inte har det så lätt hemma alltid, hur de kämpar emot sina känslor och tankar, i Robins och Namnsdagsflickans fall på grund av en mamma och pappa som bråkar med varandra och inte visar varken varandra eller barnen kärlek…

Att Namnsdagsflickans koma kan vara en bieffekt av allt det jobbiga i vardagen och att hon kanske rest till landet Berghendia istället för att komma tillbaka till verkligheten, ter sig inte så konstigt ändå.

Jag gillade den här boken. Illustrationerna tillför mycket och det är en bok man kan prata om. Den är djupare än vad man först tror och jag tycker om den väldigt mycket.


Namnsdagsflickan
Författare: Kristoffer Leandoer
Förlag: Bonnier Carlsen (2012)
ISBN: 9789163869150
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris


4 reaktioner på ”Namnsdagsflickan

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s