15 snabba om vårvintern

Johanna på Johannas deckarhörna har gjort en ”15 snabba” om vårvintern i sann 20 snabba-, och Enligt O-anda. Klart dessa måste besvaras!


Semlor eller våfflor? Jag väljer mitt favoritbakverk av all times. Den klassiska dessutom! Mums, vad jag älskar semlor med mandelmassa, grädde och florsocker på locket.

På spåret eller Sveriges mästerkock? Jag svarar det jag helt enkelt bevisligen följer mest frekvent just nu. Sveriges mästerkock är ett av få program jag försöker följa avsnittsvis när det går på tv just nu.

Bokrea eller pocketkampanj? Bokrean svarar jag nog trots att den inte känns så stor och pampig som jag minns den från när jag var yngre. I pocketkampamjerna hittar jag nämligen sällan något jag vill läsa så att jag exempelvis kan klicka hem fyra till priset av tre eller dylikt, så utifrån detta perspektiv genererar nog bokrean ändå fler fynd för mig oftast.

Längdskidor eller alpint? Både vad gäller att åka själv eller att kolla på, så blir svaret längdskidor. Jag tycker det ser mer avslappnat ut och mindre livsfarligt ut även om jag såklart kan se att längdskidor är en uthållighetssport.

Bokaktuella Camilla Läckberg (Häxan) eller Birgitta Ohlsson (Duktiga flickors revansch)? Jag svarar den av dem jag är lite mer nyfiken på. Sedan återstår det att se om jag kommer dithän att jag läser hennes bok…

Tulpaner eller snödroppar? Jag älskar tulpaner i en vas inne eller pampiga i sin ensamhet i rabatten, men snödroppar är det något alldeles speciellt med – ett riktigt vackert vårtecken!

Vasaloppet eller Oscarsgalan? Jag tittar inte på något av det, men det jag ändå uppdaterar mig lite kring i efterhand är väl i så fall Oscarsgalan.

Långkok eller hämtpizza? Jag älskar långkok och lagar gärna mat när jag har tid och ork här hemma. En vegetarisk chiligryta med lite sting är ett sådant där ypperligt långkok vi har satsat på på helger när man vill att maten lite ska sköta sig självt.

Klassiker eller nyutkomna böcker? Den här är svår utifrån att jag gillar bådadera och i ärlighetens namn så lockas jag oftare av nyutkomna även om jag inte har tiden/läslusten att kasta mig över nyutkomna på samma sätt som förr… Ofta läser jag ”nyare” böcker när de svalnat av lite.

Melodifestivalen eller P2-konsert? Jag väljer Melodifestivalen även om den inte är lätt att följa eller delta i när man jobbar helger och har ett rullande sjuveckorsschema…

Pollenallergi eller blixthalka? Jag väljer blixthalkan utifrån tanken att den där jädra pollen är något som min sambo får kämpa med var sommar utan att lyckas vinna över den helt, men blixthalka (hur otäckt det än må vara) är något vi båda hittills kunnat förhålla oss till och det är något som vi båda lyckats anpassa oss till…

Böcker som utspelar sig i Paris eller i London? Jag svarar både London och Paris. London för att det är en miljö jag mött i verkligheten samt lite i litteraturen. Paris för att det i nästa hand är den miljö jag på senare år mött mer och mer i litteraturen och tyckt om!

Ishockey eller bandy? Jag svarar ishockey mestadels för att jag nyligen var med ungdomarna på jobbet på en ishockeymatch och jag upptäckte att det faktiskt eventuellt är något jag skulle kunna tänka mig att göra igen.

Bokaktuella Jo Nesbø (Törst) eller Johannes Anyuru (De kommer att drunkna i sina mödrars tårar)? Jag har inte läst någon av dessa författare och jag vet för lite om bådas verk för att svara varken det ena eller andra.

Blåmesar eller domherrar? Blåmesar har varit en favorit redan sedan barnsben. Så gulliga, små, kvicka och pigga – och – med en söt liten blå fläck på huvudet tar de fortfarande mitt hjärta med storm!

8 reaktioner på ”15 snabba om vårvintern

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s