Just nu läser jag Marissa Meyers ”Cinder”…

meyer_cinder_omslag_poc_0…och jag har ju känt av en lässvacka som hetat duga ett tag. Men nu har jag alltså sedan den 26:e juni läst ut fem ”tjockare” verk (då bortser jag från novelltitlarna jag läst), och jag är tack vare Marissa Meyers Cinder inne på läsningen av ”tjockare” verk nummer sex på relativt kort tid. Det känns, helt ärligt, fullkomligt underbart!

Det här läsflowet har jag inte haft på vääldigt, vääldigt länge. Har jag haft tur någon månad de senaste månaderna har jag kommit upp i cirka tre utlästa böcker en enstaka månad. Och om antalet har sett bättre ut någon månad här och var så har det varit tack vare att jag även läst en och annan barnbokstitel eller novelltitel just den månaden.

När jag börjar läsa en serie och jag tror att jag kommer vilja ha fortsättningen i min ägo, brukar jag alltid kolla närmare igen då det blir aktuellt för mig personligen. Det jag då kollar på är saker som: Hur många böcker ingår i serien? Har alla böcker kommit ut ännu? Vad har jag att se fram emot? Det är jag säkert inte ensam om, och precis detta gjorde jag denna sköna sommarkväll då det slog mig:

The Lunar Chronicles-serien av Marissa Meyer består av huvudsakligen fyra böcker: Cinder, Scarlet, Cress och Winter. Av dessa fyra är endast tre översatta till svenska, de två första finns i pocket, men inte den tredje, och det finns inte planer på att översätta den fjärde och sista boken i serien till svenska. Jag, som naturligtvis har börjat läsa serien på svenska, måste nu fundera på följande inför framtiden:

Om jag vill fortsätta läsa serien, och eventuellt ha den i bokhyllorna här hemma: Ska jag fortsätta att läsa de svenska översättningarna som finns, men köpa den fjärde och sista på engelska? Eller ska jag istället köpa hela bokserien på engelska direkt?

Ofta önskar jag, om den möjligheten finns, att helt enkelt fortsätta läsa en viss författares verk eller en viss serie på det språket jag första gången läste författaren eller serien på, men jag inser att det ibland helt enkelt inte är praktiskt möjligt!

 

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s