Om mig

Ni har hittat till mig!

Jag är en 27-årig utbildad lärare, som numer läser till bibliotekarie och jobbar som ungdomspedagog med ensamkommande ungdomar. Jag bor i en fyra tillsammans med min sambo, mina gråaktiga hårbollar till katter, mina akvariefiskar och en hel del böcker i mina bokhyllor (även i köket – såklart). Jag är Eksjöbo och befinner mig i de småländska skogarna jag är uppvuxen i.

Det är de där böckerna i mina bokhyllor som gör mig till läslus, boktok, bokberoende… Eller till bokmal, som min mamma alltid säger. Sedan jag knäckte läskoden vid sju års ålder har jag i princip alltid sett till att ha minst en bok i sällskap och ibland har jag haft det riktigt svårt att slita mig från böcker, oavsett vem som pockat på min uppmärksamhet.

Jag är den som hellre köper böcker än går på bio och ibland måste jag hålla mig i skinnet för att ligga lågt med bokköpen. Det är ju ändå så att boksuget är större än läshastigheten, och jag tackar innerligt för mina bibliotekskort med tillhörande bibliotek.

Jag älskar alltså att läsa och gillar att se på film (det är inte för intet som jag valde att läsa en termin filmvetenskap). Detta gör att  bloggen möjligtvis kommer kryddas en del av mitt filmintresse. Filmintresset, tillsammans med förälskelsen i att laga mat och baka, gör att det kan dyka upp både filmrecensioner eller ett och annat recept på bloggen… Men: min grundregel är att allt som publiceras på bokbloggen på ett eller annat sätt ska kunna kopplas till mitt intresse för böcker och litteratur!

Jag skriver också, och har läst kreativt skrivande på distans. Därför testar jag just nu vingarna och har skaffat mig en skrivblogg, för de tillfällen då andan faller på. När det kliar i fingrarna och jag har skrivlust skriver jag av mig här.

För att avsluta – mitt namn är Elina.

ielinashylla@gmail.com
https://instagram.com/elinaannie/

3 thoughts on “Om mig

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s