Eld

Jag vet knappt vart jag ska börja eller vad jag ska säga … Jag är inte besviken på Eld, uppföljaren till Cirkeln, författad av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Och då hade jag ändå ganska stora förväntningar på den andra boken i serien och jag var ganska rädd att boken på något sätt skulle falla. Men den håller måttet med bravur! Jag tackar författarna för ett fantastiskt jobb!

Jag förtrollas fortfarande, gillar verkligen språket och farten som på något sätt både driver framåt, men ändå är lagom drivande för att man inte ska gå miste om något. En bra känsla skapas också då, när man vill veta mer, önskar kunna öka på berättelsens takt, men ändå inser att det här är det man egentligen vill ha. Så är det i alla fall för mig. Och man kommer alla lite närmare – Minoo, Anna-Karin, Vanessa, Linnéa och Ida, och känner någonstans att man känner dem ganska bra sedan förra boken … Och Ida, hon genomgår verkligen en resa i boken, hon inser en massa saker, förändras. Om man tvivlade i första boken på om hon kunde känna något alls för någon annan än sig själv, så får man svaret här – ja.

Apokalypsen närmar sig, de har börjat tvåan. Förutom apokalypsen har de vanliga ungdomliga problem, tankar och känslosvall, och till råga på allt anländer några av Rådets medlemmar och mitt i allt detta verkar Engelsfors invaderas av allt fler positiva gruppmedlemmar av PE – ”Positiva Engelsfors”. Sekt eller ej, är frågan.

Jag fällde till och med en liten tår i slutet. Jag vet inte om det bara var på grund av boken och dess textrader emot slutet som framkallade det, i och med faktumet att det kan ha påverkat att jag lyssnade på en ganska sorglig melodi på radio i bakgrunden också. Men en sak är säker – jag måste läsa tredje och sista delen av serien. Det finns inget annat och särskilt inte efter att ha läst till sista sidan och lämnats med en liten vacker cliff hanger – samtidigt som den lämnar mig som läsare med en lagom olycksbådande tanke eller känsla.

Jag hissar flaggan för bra uppföljare!

 

3 reaktioner på ”Eld

  1. Mia Hansén skriver:

    Hmmm… jag är lite avundsjuk, hade så stora förhoppningar på Cirkeln men blev inte alls förtjust. Jag kanske ska ge Eld en chans i alla fall, nu har jag läst alldeles för många hyllningar ju 😉

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s