Hur gick det med målen 2015?

Målen 2015 var följande:

  1. Jag ska försöka pricka av minst tio klassiker.
  2. Jag ska försöka läsa minst sex verk på engelska.
  3. Jag ska försöka fullfölja de utmaningar jag åtar mig.
  4. Jag ska fortsätta driva punkten ”Fem Frågor” 2015 – jag hoppas på minst tio inlägg.
  5. Jag ska försöka läsa minst 60 verk – detta innan nyårsskiftet 2015/2016.

De tio klassikerna…

…gick det mycket bra för. Jag läste (lite beroende på hur man räknar klassiker) åtminstone 15 stycken, men antagligen fler än så (och mycket har jag att tacka Novellix-klassikerna för under året)! Många av klassikerna har jag dessutom gillat eller till och med, eller i alla fall nästintill, älskat. Det är inte heller fel!

De sex verken på engelska…

…gick det lite sämre för än vad jag hade hoppats. När jag bestämde mig för att sex verk skulle kunna vara en passande siffra tänkte jag på att man ju ändå har 12 månader till sitt förfogande och jag misslyckades med ett verk i antal. Fem stycken verk lästes i alla fall ut under 2015. Nära, nära, men nära skjuter som bekant ingen hare…

De utmaningar jag åtagit mig…

…har jag inte lyckats fullfölja så bra. Jag åtog mig tre utmaningar och av dessa klarade jag av en enda (mest tack vare februaris fina lässvacka och hyllvärmarutmaningen). Kaosutmaningen misslyckades jag med, men jag hade i alla fall första halvåret en strävan och sedan såg jag i principgälkanse resterande punkter att det nog inte var någon mer idé att jaga ett uppfyllande av flera punkter då det inte alls gått hand i hand med vad jag önskat läsa… Sommarbingon jag också deltog i i somras ledde till extra energi att satsa på läsningen och på ett sätt tycker jag att det ändå är viktigare än en bingorad (även om jag hoppades på en bingorad och var hyfsat nära i alla fall)!

Bloggens ”Fem frågor”…

…hade jag förhoppningar om att få tio nya inlägg inom och här tog jag hem en storvinst – jag laddade upp 18 nya inlägg och jag är så nöjd med författarnas svar, deltagande och bemötande dessutom!

Målet om 60 utlästa verk 2015…

…uppfylldes också med bra marginal: den totala bilden är 87 utlästa verk och ganska nära på en tredjedels fler verk än vad jag vågat hoppas på. Det är jag oerhört nöjd med och jag tycker jag lyckats balansera upp läsningen ganska bra med tjockisar till verk då det passat, mindre verk ibland, många noveller då det passat med kortare stund för läsning, och så vidare.

2015 är även året…

…då detta med läsning på plattan börjat släppa lite mer för mig och jag har upptäckt att novellen är det mest passande formatet för mig och min platta!


Jag kommer under dagarna som följer nu att försöka komma fram till min absoluta topp-i-topp för 2015, samt vilka mål jag känner är rimliga att sätta upp för 2016 och dylikt. Jag kommer också försöka hinna med lite recensioner framöver samt en mer detaljerad sammanfattning av både bloggstatistik och året i sin helhet för 2015!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s