Tematrio: Kulturgrejer

tematrio[1]Lyran säger denna vecka: ”Berätta om tre kulturella aktiviteter (definiera själva) ni gärna ägnar er åt!” Jag definierar således ”kulturella aktiviteter” till att omfatta allt (utom det självklara alternativet för en bokblogg – litteratur). Därför ser mitt bidrag ut såhär:

1.

FILM/TV-SERIER – de här aktiviteterna ägnar jag mig åt till ganska stor del idag. Jag uppskattar att se filmer, och jag uppskattar att dela tv-serier med min sambo, samtidigt som jag har upptäckt charmen med att hitta en serie jag inte har något emot att konsumera alldeles på egen hand heller. Det är inte för intet jag dessutom läser grundkurs just nu inom filmvetenskap. Det är ett känsloframkallande och intressant medium och det här är i allra högsta grad en av de mest folkliga kulturerna som måste existera idag! Eller?

2.

TEATER – glöm för i tusan inte bort att testa denna fantastiska kulturaktivitet! Jag är sååå glad att jag i alla fall försöker gå på teater minst en gång om året – men märk väl: gärna oftare! Jag gick på teater i februari och nu satsar jag på teater igen i maj. Det är guld värt att ha en nära vän som är lika förtjust i teater för det gör det lättare att komma iväg. Jag fascineras så otroligt mycket av tolkningar, inlevelse, starkt berättande genom små medel, etcetera, etcetera. Har man inte testat teater tycker jag absolut att man ska ge det hela en chans! (Och själv är jag extra taggad att ta mig an teater i och med att jag upptäckte vad jag kände för Jonas Hassen Khemiris Jag ringer mina bröder som litteratur – detta i och med att jag delvis tror mig veta att jag hellre ser teatern än ”läser den” eller hur man ska uttrycka det).

3.

KONST – som blir den kultur jag önskar att jag kunde komma mig för att ägna mig åt mer aktivt. Särskilt nu när jag läser filmvetenskap och kan se fler kopplingar mellan konst och både litteratur och film/tv-serie och teater i och med att allt ju handlar om att berätta (som i: en bild säger mer än tusen ord!). Jag hoppas även bli mer och inspirerad att skapa eget – jag gillar att teckna och jag skiter i om det är en hobby utan större resultat än ett vardagsnöje. Jag fick idag äntligen hem min Wreck This Journal och hoppas råda bot på mitt åsidosatta egna skapande.

10 reaktioner på ”Tematrio: Kulturgrejer

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s